Donnerstag, 17. Oktober 2024

Prije 60 godina - Dozvola za uzbuđenje

 





Aston Martin je proslavio 60 godina partnerstva s franšizom James Bonda, stvarajući ekskluzivni model inspiriran klasičnim DB5, koji se prvi put pojavio u Goldfingeru 1964., a vozio ga je i Daniel Craig u Skyfalu iz 2012.

14 oktobra 2024., u Gaydonu, Velika Britanija Aston Martin s ponosom predstavio DB12 Goldfinger Edition, izrađen od strane ultraluksuznog brenda prilagođene personalizacije Q by Aston Martin, uz proslavu 60 godina kultne veze između Aston Martina i Jamesa Bonda.

Ono što je postalo jedno od najznačajnijih partnerstava u istoriji kinematografije počelo je snimanjem filma Goldfinger 1964. godine, kada je Aston Martin DB5 imao debi na filmskom platnu.

DB5 je postao jedan od najprepoznatljivijih automobila na svijetu i ključni korak u slavnoj 'DB' liniji, a najnovija evolucija u toj liniji dobija tretman 007.

Kako bi se obilježila ova historijska prekretnica, samo 60 primjeraka DB12 Goldfinger izdanja biće pušteno u prodaju širom svijeta, odajući počast vezi, koja se protezala preko polovine slavne 111-godišnje istorije Aston Martina.

(tt)

(spagos)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen